Travelholic: February 2020

Travelholic: February 2020

Travelholic: February 2020

Bila malam nak tido boleh letak tilam kat bawah n tido beramai ramai . Sampai je kat resort , letak barang dlm bilik n makan bekalan yg di bawa n terus semua terjun mandi laut . Tak naik sampai atas pun just singgah kat bawah n snap gamba n terus ke destinasi seterusnya . Destinasi seterusnya singgah masjid sebab dah masuk waktu Zohor . Tilam kita boleh sewa sebab tak mahal pun . So dia bawak kita org ronda 1 pulau n singgah kat tempat2 yg best . Isk n Talib naik moto sebab moto akan dipulangkan kat parking area jeti. Akak duduk je bawah pokok n ribakan Nain sebab time bot tengah laju n melambung2 la si kecik tu dia ley terlena . Masa ni mama n Nain dlm teksi je sebab Nain tido . Ngan Nain pun suar bunga pink hi hi hi hi . Ada taman taman lagi singgah tapi akak tak turun la u ols ngan panas dit dit muahahhahaha.

Tapi kami amik rumah yg kat tengah2 sebab yg betul tepi laut ni semua dah fully book . Kita org cari juga moto sewa sebab senang kalau nak pusing2 ke mana mana kan . Nak cari makan pun senang sebab jalan dalam 100 meter je dari D Senja ni akan ada kawasan org menjual n banyak gerai makanan . Tapi ok aje sebab tak ramai org . Nom ni ada kat cermin kedai roti n sewa moto dia murah aje RM 30 utk 24 jam . Dia la paling happy n asyik nak berendam dlm laut aje . Masjid ni sangat cantek n paling penting tandas dia adalah tandas paling bersih akak pernah masuk dalam mana mana masjid pun . Adalah dimaklumkan,kampus di Pekan ini akan menjadi kampus tetap bagi pelajar2 UMP. Pembangunan yang dilakukan di Pekan merupakan rahmat besar bagi kalangan penduduk yang mempunyai aset seperti tanah,rumah.Saya di maklumkan oleh warga Pekan,kapasiti penduduk di Pekan meningkat,memandangkan peluang2 pekerjaan di sektor perkilangan yang menyumbang kearah kemajuan penduduk di Pekan.

Situs ini dengan cepat diteruskan ke grup kampus beberapa daftar-server, tapi ditutup beberapa hari kemudian oleh administrasi Harvard. Tapi time kita org dtg ni air tak beberapa jernih org yg bawak bot ni la kata sebab sebelum tu kan ada ribut ke apa kat Langkawi . Pastu baiknya la alahai adik ni takyah deposit pun sebab kita org bgtau cash habis n nak ke ATM . Sebab Abg tu baik n friendly . Abg ni hantar kita org ke jeti balik . Last day kat sini kita org call abg teksi yg sama bawak kita org masa sampai hari tu . Lepas semua solat , kita gerak ronda lagi . Pagi besoknya kita org sewa bot n island hopping . Sewa ngan adik ni . Dia kata takpa bayar sewa je takyah deposit la akak . Mmg lama dah papa duk mintak bawak dia n mama jalan jalan Pangkor. D Senja ni mmg betul betul tepi laut . Kedai runcit pun banyak so mmg tak susah la .

Masa juga peraturan banyak pengecualian,” kata Agus. Kepada sesiapa yang berminat untuk membuat keuntungan dalam jangka masa singkat (selewatnya 2 tahun) ambillah kesempatan untuk membuat pelaburan hartanah di Pekan Pahang. Jangan lepas peluang untuk mendapat pulangan jangka masa pendek yg menguntungkan. Tarikh jangka siap UMP Pekan dlm thn 2015.Harga hartanah di sini akan naik. So apa lagi naik terus la balik ke jeti Lumut. Lalu pekan n tepi pantai n naik kawasan berbukit pastu sampai . Petang sambung lagi mandi sampai lebam hahhahaha. Korang pergi la mandi . Update from AOICN on 9:00 pm 15 Sep 2015 showed PM10 AOI at Pekan Baru reached 323. While final checking at BMKG website showed AOI already over 440 at 11:00 pm. Fares Pekan Baru to Jambi 95,000 Rupiah while to Palembang which is the last stop will be 140,000 Rupiah. So I paid another 100,000 Rupiah for the additional journey to Palembang. The journey took us approximately 45mins, the airport was fairly small and it’s those type you need to walk to the terminal. Tembilahan is about 146 km from Jambi and has a small river port in Indragiri Hilir(Inhil),Riau Province. Buton is near to Indragiri Hilir. Pastu bila nak balik semua org kaki luka kena kulit siput n cengkerang yg pecah2 .

Updated: April 17, 2020 — 8:10 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *